Кулинарни рецепти » Зелен фасул с люти чушки

 Зелен фасул с люти чушки

Продукти:

• 2 кг зелен фасул
• 250 г люти чушки шипка
• 100 г чорбаджийски чушки
• 6 глави чесън
• 3 връзки копър

За маринатата:

• 500 мл вода
• 500 мл оцет
• 1 ч.ч. олио
• 1/2 ч.ч. сол
• 1 ч.ч. захар

Начин на приготвяне:

Сваряваме маринатата от изброените продукти и в нея варим 40 мин почистения зелен фасул. След като го отцедим, го оставяме да изстине.

Запичаме леко от двете страни чушките и ги слагаме при фасула. Добавяме почистените скилидки чесън, нарязания копър и разбъркваме всички продукти.

Пълним буркани със сместа и заливаме с маринатата, затваряме с капачки и стерилизираме 40 минути.

Автор: Иванка Апостолова

Представяме Ви:

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Начало