Кулинарни рецепти » Зелен фасул с люти чушки

 Зелен фасул с люти чушки

Продукти:

• 2 кг зелен фасул
• 250 г люти чушки шипка
• 100 г чорбаджийски чушки
• 6 глави чесън
• 3 връзки копър

За маринатата:

• 500 мл вода
• 500 мл оцет
• 1 ч.ч. олио
• 1/2 ч.ч. сол
• 1 ч.ч. захар

Начин на приготвяне:

Сваряваме маринатата от изброените продукти и в нея варим 40 мин почистения зелен фасул. След като го отцедим, го оставяме да изстине.

Запичаме леко от двете страни чушките и ги слагаме при фасула. Добавяме почистените скилидки чесън, нарязания копър и разбъркваме всички продукти.

Пълним буркани със сместа и заливаме с маринатата, затваряме с капачки и стерилизираме 40 минути.

Автор: Иванка Апостолова

Представяме Ви:

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Начало