Кулинарни рецепти » Зелен фасул с люти чушки

 Зелен фасул с люти чушки

Продукти:

• 2 кг зелен фасул
• 250 г люти чушки шипка
• 100 г чорбаджийски чушки
• 6 глави чесън
• 3 връзки копър

За маринатата:

• 500 мл вода
• 500 мл оцет
• 1 ч.ч. олио
• 1/2 ч.ч. сол
• 1 ч.ч. захар

Начин на приготвяне:

Сваряваме маринатата от изброените продукти и в нея варим 40 мин почистения зелен фасул. След като го отцедим, го оставяме да изстине.

Запичаме леко от двете страни чушките и ги слагаме при фасула. Добавяме почистените скилидки чесън, нарязания копър и разбъркваме всички продукти.

Пълним буркани със сместа и заливаме с маринатата, затваряме с капачки и стерилизираме 40 минути.

Автор: Иванка Апостолова

Представяме Ви:

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Начало