Продукти: (за 6 порции)
• 1,5 кг телешко филе
• 500 г кестени
• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1-2 с.л. брашно
• 2 глави лук
• 5 моркова
• 300 г картофи
• 200 г броколи
• 1 парче целина
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сгорещяваме олиото в тенджера, връзваме месото с дебел конец и го запържваме от всички страни. Заливаме с малко вино, прибавяме целината, морковите, ненарязания лук, сол, черен пипер и вода и варим около 2 часа на умерен огън. Около 30 мин преди да отстраним от огъня прибавяме изчистените кестени, броколи и картофи.
Нарязваме на филии свареното месо и го нареждаме в чиния за сервиране, а около него нареждаме зеленчуците и кестените. Пасираме соса в тенджерата, прибавяме виното и малко брашно и когато се посгъсти, го отстраняваме от огъня и заливаме с него ястието.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...