Продукти: (за 6 порции)
• 1 кг агнешко месо
• 1 к.ч. олио
• 3 връзки зелен лук
• 1 ч.л. червен пипер
• 30 г краве масло
• 1 с.л. лимонов сок
• магданоз, джоджен
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки и го пържим в сгорещеното олио заедно със ситно нарязания лук. Щом лукът поомекне, прибавяме 2-3 с.л. наситнен джоджен и 2-3 с.л. наситнен магданоз, поръсваме червения пипер, слагаме 5-6 зърна черен пипер и посоляваме.
Наливаме 1 ч.ч. топла вода, добавяме разтопеното масло и варим на тих огън, докато ястието остане на мазнина. Накрая подправяме с лимоновия сок.
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...