Кулинарни рецепти » Свинско със сини сливи

 Свинско със сини сливи

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг свинско месо бута
• 1 к.ч. олио
• 2 глави лук
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• 500 г сухи сини сливи
• 1 дафинов лист
• 15-20 зърна черен пипер
• 1 парче лимонова кора
• 2 с.л. захар
• 1 равна с.л. брашно
• 1 к.ч. червено вино
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на умерено големи късове. Запържваме го в сгорещеното олио /или свинска мас/ и го изваждаме. В същата мазнина запържваме последователно ситно нарязания лук и доматеното пюре. Посоляваме запръжката и я подправяме с червения пипер.

Връщаме месото в тенджерата и наливаме гореща вода така, че едва да го облее. Оставяме ястието да ври 15-20 мин на умерен огън, след което прибавяме изчистените и измити сухи сливи. Едновременно със сливите слагаме дафиновия лист, зърната черен пипер и малко лимонова кора.

Когато сливите поомекнат, прибавяме карамелизираната захар и брашното, размито с виното. Доваряваме ястието на умерен огън, като гледаме да остане с плътен сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало