Кулинарни рецепти » Шилешко със зеленчуци

 Шилешко със зеленчуци

Продукти: (за 8 порции)

• 800 г шилешко месо
• 4 с.л. олио /или разтопено краве масло/
• 1 глава лук
• 1 морков
• 1 парче целина
• 3 картофа
• 4 с.л. стерилизиран грах
• 2-3 домата
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• 10-12 зърна черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме месото, като отстраняваме тлъстините и сухожилията. Нарязваме го на хапки и го запържваме в сгорещената мазнина. Изваждаме го с решетеста лъжица и в същата мазнина запържваме ситно нарязания лук.

Връщаме месото в тенджерата, посоляваме, слагаме черния пипер и наливаме топла вода, колкото да покрие месото. Прибавяме нарязаните на кубчета целина, морков и картофи. Захлупваме и варим 15 мин на умерен огън.

Прибавяме граха и обелените и настъргани домати. Задушаваме, докато ястието остане на мазнина. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало