Кулинарни рецепти » Шилешко със зеленчуци

 Шилешко със зеленчуци

Продукти: (за 8 порции)

• 800 г шилешко месо
• 4 с.л. олио /или разтопено краве масло/
• 1 глава лук
• 1 морков
• 1 парче целина
• 3 картофа
• 4 с.л. стерилизиран грах
• 2-3 домата
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• 10-12 зърна черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме месото, като отстраняваме тлъстините и сухожилията. Нарязваме го на хапки и го запържваме в сгорещената мазнина. Изваждаме го с решетеста лъжица и в същата мазнина запържваме ситно нарязания лук.

Връщаме месото в тенджерата, посоляваме, слагаме черния пипер и наливаме топла вода, колкото да покрие месото. Прибавяме нарязаните на кубчета целина, морков и картофи. Захлупваме и варим 15 мин на умерен огън.

Прибавяме граха и обелените и настъргани домати. Задушаваме, докато ястието остане на мазнина. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Начало