Продукти: (за 4 порции)
• 700-800 г агнешко месо
• 3 глави лук
• 1 к.ч. брашно
• 2 връзки пресен чесън
• 1 пакетче краве масло
• черен пипер, чубрица
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме месото. Нарязваме го на парчета, заливаме с вода, колкото да го покрие и слагаме на огъня. Прибавяме ситно нарязаните лук и чесън, черен пипер, чубрица и сол на вкус. Варим на тих огън, докато месото омекне.
Запържваме брашното в разтопеното масло, разреждаме с малко гореща вода и изсипваме запръжката при месото. Разбъркваме ястието, оставяме да поври още няколко минути и отстраняваме от огъня.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...