Продукти: (за 4 порции)
• 800 г агнешко месо
• 1,5 к.ч. олио
• 1 връзка зелен лук
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. доматено пюре
• 2 моркова
• половин глава целина
• 150 г гъби
• 500 г грах
• 10-15 малки лукчета
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на порции и го задушаваме в част от мазнината и малко вода. Щом омекне, го изваждаме в чиния.
В същата мазнина запържваме ситно нарязания лук и брашното. Прибавяме червения пипер и доматеното пюре, посоляваме и разреждаме с гореща вода. Щом сместа заври, връщаме месото.
Нарязваме целината, морковите и гъбите на филийки. Задушаваме ги в останалата мазнина, докато омекнат, и ги прибавяме към месото заедно с лукчетата и граха. Доваряваме ястието на слаб огън. Преди поднасяне поръсваме с черен пипер и наситнен магданоз.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...