Продукти: (за 4 порции)
• 700-800 г картофи
• 1 глава лук
• 2 с.л. брашно
• 5-6 с.л. олио
• 2 с.л. оцет
• 7-8 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз /или копър/
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите в подсолена вода, обелваме ги и ги нарязваме на филийки.
Сгорещяваме олиото и запържваме в него ситно нарязания лук и леко препеченото брашно. Наливаме 3 ч.ч. топла вода, прибавяме оцета, зрънцата черен пипер, дафиновия лист и сол на вкус.
Когато сосът заври, слагаме картофите и доваряваме ястието още 10 мин на тих огън. При поднасяне поръсваме с наситнен магданоз.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....