Кулинарни рецепти » Патладжани със сос

 Патладжани със сос

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг патладжани
• 1ч.ч. олио
• 6 глави лук
• 6 домата
• 4 зелени чушки
• 1 глава чесън
• 1 ч.л. червен пипер
• 7-8 зърна черен пипер
• 2-3 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме патладжаните на кръгчета, посоляваме и оставяме да престоят 1 час в наклонена тавичка, за да се отцеди горчивия сок. След това ги изпържваме във врящата мазнина, отцеждаме и ги подреждаме в подходящ съд.

Нарязваме чушките и лука на ситно и ги задушаваме в олио и малко вода. Когато поомекнат, сипваме обелените и настъргани домати, прибавяме счукания чесън и черния пипер, поръсваме червения пипер и посоляваме на вкус. Сипваме 1 к.ч. топла вода и варим, докато получим желаната гъстота.

Прецеждаме соса и заливаме с него патлажаните. Поднасяме ги, поръсени обилно със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Начало