Кулинарни рецепти » Зеленчуци с къри в херметическа тенджера

 Зеленчуци с къри в херметическа тенджера

Продукти: (за 4 порции)

• 3с.л. олио
• 1глава лук
• 1 глава карфиол
• 4 моркова
• 150г гъби
• 3 домата
• 1-2 скилидки чесън
• 1с.л. вегета
• 1с.л. къри
• сол

Начин на приготвяне:

Задушаваме в тенджера под налягане ситно нарзания лук с олиото и 2с.л. вода. Когато лукът поомекне, прибавяме кърито и наливаме 2 ч.ч. вода.

Изчакваме водата да заври и слагаме вегетата, счукания чесън, карфиола, накъсан на розички, и ситно нарязаните моркови, гъби и домати. Посоляваме, затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Начало