Кулинарни рецепти » Леща с прясно зеле

 Леща с прясно зеле

Продукти: (за 5-6 порции)

• 500 г леща
• 2 глави лук
• 1 люта чушка
• 500 г зеле
• 1 к.ч. олио
• 1 скилидка чесън
• 1 с.л. къри
• 1 ч.л. доматено пюре
• сокът от 1 лимон
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме лещата за 2-3 часа в студена вода. Отцеждаме, наливаме 1 л подсолена вода, прибавяме лютата чушка и 1 глава лук, нарязана на ситно. Варим на умерен огън. След 45 мин сипваме нарязаното на ситно зеле и варим още 45 мин.
В олиото запържваме втората глава ситно нарязан лук и наситнената скилидка чесън. Щом поомекнат, поръсваме с кърито и пържим още 2-3 мин. Накрая прибавяме размитото в малко вода доматено пюре, разбъркваме и сипваме запръжката в лещата.

Подправяме с лимонов сок и черен пипер на вкус и готвим още десетина минути. Сервираме яденето топло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Начало