Продукти:
• 1 кг патладжани
• 200 г ориз
• 800 г лук
• 100 мл олио
• черен пипер, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме патладжаните, нарязваме ги на парчета, посоляваме и ги оставяме да се отцедят.
Сгорещяваме олиото и задушаваме ситно нарязания лук. Добавяме парчетата патладжани, заливаме с вода и кипваме заедно с подправките. Прибавяме измития ориз.
Варим ястието на тих огън, докато остане на мазнина. Поръсваме с наситнен магданоз и поднасяме студено.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...