Продукти:
• 1 кг патладжани
• 200 г ориз
• 800 г лук
• 100 мл олио
• черен пипер, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме патладжаните, нарязваме ги на парчета, посоляваме и ги оставяме да се отцедят.
Сгорещяваме олиото и задушаваме ситно нарязания лук. Добавяме парчетата патладжани, заливаме с вода и кипваме заедно с подправките. Прибавяме измития ориз.
Варим ястието на тих огън, докато остане на мазнина. Поръсваме с наситнен магданоз и поднасяме студено.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...