Кулинарни рецепти » Сарми от лозови листа с гъби

 Сарми от лозови листа с гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 20-30 лозови листа
• 500 г гъби
• 1 1/2 ч.ч. ориз
• 1 к.ч. олио
• магданоз, копър
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Попарваме лозовите листа във вряща подсолена вода и ги оставяме да се отцедят.

Почистваме гъбите и ги сваряваме в леко подсолена вода. Отцеждаме ги и ги нарязваме на ситно. Прибавяме половината от сварения ориз, ситно нарязаните копър и магданоз, черен пипер и сол на вкус.

Разбъркваме и увиваме от сместа малки стегнати сармички. Нареждаме ги в тенджерата, заливаме ги с топла вода, колкото да се покрият, притискаме с плоска чиния и варим на тих огън.

Запържваме отделения ориз в половината от олиото и го разстиламе в широка чиния. Изваждаме готовите сарми, заливаме ги с останалото сгорещено олио и ги нареждаме върху разстлания ориз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Начало