Кулинарни рецепти » Нимбу чавал

 Нимбу чавал
/Индия/

Продукти: (за 4 порции)

• 350 г ориз
• 20 мл олио
• 20 г разтопено краве масло
• 1 к.ч. лимонов сок
• 4-5 ч.ч. вода
• 1/2 ч.л. кимион
• 1 ч.л. синап
• 5 листа къри
• 1/2 ч.л. канела
• 1 люто чушле
• 1/2 ч.л. куркума
• 1 лимон
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме ориза за 20 мин в студена вода и отцеждаме.

Сгорещяваме олиото и на слаб огън под похлюпак запържваме кимиона, синапа, кърито и канелата. След 2-3 мин прибавяме стритото люто чушле и ориза. При непрекъснато бъркане пържим, докато оризът стане стъклен.

Наливаме водата, подправяме с куркума и сол и след като ястието заври, захлупваме и задушаваме на слаб огън 20 мин. Накрая сипваме лимоновия сок и разтопеното масло и варим още 2-3 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Начало