Продукти: (за 4 порции)
• 350 г ориз
• 20 мл олио
• 20 г разтопено краве масло
• 1 к.ч. лимонов сок
• 4-5 ч.ч. вода
• 1/2 ч.л. кимион
• 1 ч.л. синап
• 5 листа къри
• 1/2 ч.л. канела
• 1 люто чушле
• 1/2 ч.л. куркума
• 1 лимон
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме ориза за 20 мин в студена вода и отцеждаме.
Сгорещяваме олиото и на слаб огън под похлюпак запържваме кимиона, синапа, кърито и канелата. След 2-3 мин прибавяме стритото люто чушле и ориза. При непрекъснато бъркане пържим, докато оризът стане стъклен.
Наливаме водата, подправяме с куркума и сол и след като ястието заври, захлупваме и задушаваме на слаб огън 20 мин. Накрая сипваме лимоновия сок и разтопеното масло и варим още 2-3 мин.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...