Продукти:
• 1 кг зелен боб
• 1 глава лук
• 1 морков
• 1 ч.л. червен пипер
• 2-3 скилидки чесън
• 3 с.л. доматено пюре
• 4-5 с.л. зехтин
• копър, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зеления боб, лука и моркова на ситно. Слагаме в подходяща тенджера 4-5 с.л. зехтин, в който задушаваме лука и моркова.
След като омекнат, прибавяме зеления боб и доливаме с вода. Слагаме целите скилидки чесън и червения пипер и оставяме да ври на слаб огън.
Когато бобът омекне посоляваме и добавяме доматеното пюре. Оставяме да ври още 5-6 минути и поръсваме с нарязан копър.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...