Продукти: (за 4 порции)
• 150 г маслини
• 3 к.ч. ориз
• 2 глави лук
• 3-4 с.л. олио
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме маслините с гореща вода и ги оставяме да се отцедят.
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото и малко вода. Щом поомекне, прибавяме ориза, наливаме съвсем малко гореща вода и задуваме още 5-6 мин. Сипваме 4 ч.ч. гореща вода, прибавяме маслините и варим 10 мин.
Прехвърляме ястието в тавичка, подправяме с наситнен магданоз, черен пипер и сол и запичаме във фурната.
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...