Прoдукти:
• 1 кг дребни лукчета
• 2-3 червени домата
• 2-3 глави лук
• 1/2 ч.ч. олио
• 1 глава чесън
• 1/2 ч.ч. червено вино
• 1 ч.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• чубрица, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на дребно и го задушаваме в олиото и малко вода до златисто. Прибавяме настърганите на ренде домати, обелените лукчета и скилидки чесън, червения пипер, виното и малко вода.
Посоляваме ястието, поръсваме с чубрица, разбъркваме всичко и изсипваме в пръстено гърне. Захлупваме и задушаваме ястието във фурната.
Когато лукчетата омекнат прибавяме разбитото в студена вода брашно и връщаме за няколко минути във фурната.
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...