Продукти за 4 порции:
• 4 средно големи глави лук
• 300 г домати
• 15 г краве масло
• 1 парченце целина
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Попарваме доматите с вряла вода, обелваме ги и ги нарязваме на парченца.
Настъргваме целината на ситно ренде и разбъркваме със сол, смлян черен пипер и нарязаните домати.
Слагаме обеления лук в намазан с мазнина съд, заливаме с приготвената смес, прибавяме парченца масло и печем под похлупак, докато омекне.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...