Продукти: (за 4 порции)
• 8 картофа
• 2 жълтъка
• 2 с.л. сметана
• средата от 1 филия стар бял хляб
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 бучка краве масло
• 1-2 с.л. галета
• черен пипер, магданоз, сол
• мазнина за печенето
Начин на приготвяне:
Варим картофите в малко вода, докато поомекнат. Обелваме ги и ги разрязваме на две. Издълбаваме вътрешността им и я пасираме.
Прибавяме сметаната, накиснатия в млякото и отцеден хляб, подправките. Разбъркваме добре.
Намазваме картофите отвътре и отвън с маслото и ги пълним с приготвената смес. Редим ги в тавичка със сгорещена мазнина. Поръсваме с галета и печем до златисто.
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...