Продукти: (за 4 порции)
• 1 прясна зелка
• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. сметана
• 3 с.л. галета
• сол
Начин на приготвяне:
Варим зелката в подсолена вода, докато омекне, за да можем да отделим листата й.
В намаслен съд нареждаме зелевите листа като ги поръсваме с олио и сметана. Най-горния лист застиламе със запържената в гореща мазнина галета.
Заливаме с остатъка от олиото и от сметаната и печем 15 мин в умерена фурна.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...