Кулинарни рецепти » Зелка, пълнена със зеленчуци

 Зелка, пълнена със зеленчуци

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг прясно зеле
• 100 мл растително масло
• 50 г краве масло
• 100 г кромид лук
• 100 г моркови
• 100 г целина
• 150 г картофи
• 200 г пресни домати
• 50 г ориз
• 200 г кисело мляко
• 1 връзка магданоз
• сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Избираме по-голяма зелка, почистваме я и я издълбаваме.

Почистваме и измиваме лука, морковите, целината и картофите, нарязваме ги на дребно заедно с издълбаната вътрешност на зелката и ги задушаваме в растителната мазнина до полуготовност. Тогава прибавяме ситно нарязаните домати и ориза. Задушаването продължава още десетина минути.

Подправяме приготвената за плънка смес със сол, черен пипер и дребно нарязания магданоз. Напълваме зелката, поливаме я с растителното масло и я печем във фурна до готовност.

Нарязваме я на порционни парчета и я поднасяме с кисело мляко.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Начало