Продукти:
• 500 г телешки мозък
• 2 скилидки чесън
• 1 с.л. лимонов сок
• 1 к.ч. олио
• черен пипер и сол
• За украса:
маслини и магданоз
Начин на приготвяне:
Накисваме мозъка за 1 час в студена вода. Обелваме ципата и го сваряваме в подсолена вода. Претриваме сварения мозък през сито.
Слагаме приготвеното пюре в подходящ съд, подправяме го с черен пипер, сол, счукан чесън и лимонов сок. На тънка струйка сипваме олиото. Поднасяме в купички, украсени с маслини и листенца магданоз.
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...