Продукти:
• 1 телешки мозък
• 1 ч.ч. олио
• лимонов сок, черен пипер
• чесън, сол
Начин на приготвяне:
Киснем мозъка 1 час в студена вода, обелваме ципата и го варим в подсолена вода. Отцеждаме, почистваме го от костички и го пасираме.
Прибавяме с бъркане лъжица по лъжица олиото, подправяме със сол, черен пипер, лимонов сок и счукан чесън и бием сместа с дървена лъжица, докато стане пухкава.
Нареждаме хайвера в чинийки и украсяваме с маслини и магданоз.
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...