Продукти:
• 250 г извара
• 3-4 с.л. олио
• 1/2 ч.л. червен пипер
• 2 скилидки чесън
• 1/2 зелени пиперки от туршия
• маслини, орехи
Начин на приготвяне:
Разбъркваме олиото с червения пипер, прибавяме счукания чесън и изварата. Разбиваме с вилица, докато получим пухкав крем.
Оформяме сместа като таралежче, а върху него набождаме нарязаните на иглички печени орехови ядки. От маслините правим очички и муцунка на таралежчето, а около него нареждаме ивички от чушките.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...