Кулинарни рецепти » Пастички с кокосово брашно

 Пастички с кокосово брашно

Продукти:

• 150 г краве масло
• 180 г пудра захар
• 5 яйца
• 300 г брашно
• 200 мл прясно мляко
• 1 бакпулвер
• 300 г кокосово брашно

За глазурата:

• 300 г кристална захар
• 1 пакетче краве масло
• 100 г какао
• 200 мл вода

Начин на приготвяне:

Разбиваме маслото със захарта до побеляване и прибавяме едно по едно яйцата, по малко от прясното мляко и брашното с бакпулвера. Внимаваме сместа да не се пресече. Разбъркваме всичко и изсипваме в правоъгълна тавичка, намазана с масло и поръсена с брашно.

Печем блата в умерена фурна, без да го препичаме. Изчакваме да изстине и го нарязваме на малки квадратчета.

Разтваряме захарта за глазурата във водата, прибавяме маслото и какаото и сваряваме гъста каша. Потапяме всяка пастичка в глазурата, след което ги отцеждаме върху метална мрежа и ги овалваме в кокосово брашно.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало