Продукти:
• 50 г брашно
• 300 г орехи или фъстъци
• 250 г захар
• 200 г извара
• 50 г сметана
• 1 ванилия
• 50 г пудра захар
• 1 яйце
• малко краве масло или друга мазнина
Начин на приготвяне:
Счуканите орехи (фъстъци) запържваме без мазнина, а след това ги смиламе. Прибавяме захарта, разбъркана с изварата, сметаната и яйцето. Разбъркваме добре и сипваме ванилията и брашното. Бъркаме, докато получим еднородна смес.
Разстиламе полученото тесто максимално тънко и с помощта на чаша изрязваме кръгчета или полумесеци или свиваме подкови. Застиламе с хартия за печене намаслена тавичка, нареждаме сладките и печем 30 мин (до светлокафяво) във фурна, предварително загрята до 180-200 градуса.
Изстиналите сладки поднасяме посипани с пудра захар.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...