Продукти:
• 50 г брашно
• 300 г орехи или фъстъци
• 250 г захар
• 200 г извара
• 50 г сметана
• 1 ванилия
• 50 г пудра захар
• 1 яйце
• малко краве масло или друга мазнина
Начин на приготвяне:
Счуканите орехи (фъстъци) запържваме без мазнина, а след това ги смиламе. Прибавяме захарта, разбъркана с изварата, сметаната и яйцето. Разбъркваме добре и сипваме ванилията и брашното. Бъркаме, докато получим еднородна смес.
Разстиламе полученото тесто максимално тънко и с помощта на чаша изрязваме кръгчета или полумесеци или свиваме подкови. Застиламе с хартия за печене намаслена тавичка, нареждаме сладките и печем 30 мин (до светлокафяво) във фурна, предварително загрята до 180-200 градуса.
Изстиналите сладки поднасяме посипани с пудра захар.
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...