Кулинарни рецепти » Чушки и домати на фурна

 Чушки и домати на фурна

Продукти: (за 4-5 порции)

• 800 г чушки
• 4-5 домата
• 3-4 с.л. олио
• 2 глави лук
• 200 г сирене
• 1 ч.ч. прясно мляко
• четвърт пакетче краве масло
• 2 с.л. брашно
• 4 яйца
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Изпичаме чушките и ги нарязваме на по-едри парченца.

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в сгорещеното олио и 1-2 с.л. вода. Прибавяме нарязаните и оваляни в брашното чушки. Задушаваме до изпаряване на течността. Прибавяме обелените и настъргани домати и поръсваме червения пипер. Оставяме ястието да къкри на тих огън, докато остане на мазнина.

Заливаме със смес от млякото, яйцата и натрошеното сирене. Поръсваме със ситно нарязания магданоз, разпръскваме отгоре настърганото на люспи масло и печем в умерена фурна, докато стегне заливката.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Начало