Продукти: (за 4 порции)
• 300 г гъби, 5 яйца
• 1 к.ч. счукан сухар или галета
• 4-5 с.л. разтопено краве масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме по-едрите гъби на парчета, а по-дребните оставяме цели. Задушаваме ги в маслото, докато омекнат, и посоляваме.
Разбиваме жълтъците и прибавяме към тях счукания сухар и поизстиналите гъби. Разбиваме белтъците на сняг и внимателно ги прибавяме към разбърканата с жълтъците смес. Подправяме със сол и черен пипер на вкус.
Леко разбъркваме и изсипваме в намаслена тавичка. Печем в силна фурна.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...