Продукти:
• 1 кг картофи
• 2 глави лук
• 2 домата
• 150 г сирене
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарезваме лука на дребно и го запържваме в сгорещената мазнина. Щом поомекне, прибавяме ситно нарязаните домати и задушаваме.
После прехвърляме сместа в глинен гювеч и прибавяме нарязаните картофи. Поръсваме с червен пипер и сол. Наливаме гореща вода, захлупваме и печем в умерена фурна.
Поднасяме готовия гювеч, поръсен с натрошено сирене и ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...