Продукти:
• 2 кг вишни
• 2 кг захар
• 1 ч.л. лимонтозу
• 1 л вода
Начин на приготвяне:
Изчистените от костилките здрави и добре узрели вишни намачкваме с ръка и ги оставяме да престоят 1 нощ. Прецеждаме през двоен тензух и към сока прибавяме захарта и водата.
Варим сиропа на умерен котлон до нужната гъстота и към края прибавяме лимонената киселина, размита в малко топла вода. Наливаме го горещ в сухи бутилки, които запушваме добре.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...