Кулинарни рецепти » Сироп от диви ягоди

 Сироп от диви ягоди

Продукти:

• на 2 кг ягоди - 1 кг захар и 1 ч.л. лимонена киселина

Начин на приготвяне:

Поръсваме ягодите със захарта и ги оставяме да престоят 1 денонощие на хладно. Намачкваме ги и прецеждаме сока през двойна марля.

Прибавяме към сока 2 ч.ч. вода и варим на силен котлон, като непрекъснато бъркаме. Малко преди да свалим от котлона прибавяме разтвореното в топла вода лимонтозу.

Наливаме горещия сироп в топли бутилки. Затваряме ги добре и държим на хладно място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Начало