Продукти:
• на 350 мл боровинков сок - 150 мл вода, 800 г захар и 4 г лимонена киселина
Начин на приготвяне:
Избирамеме добре узрели боровинки и ги намачкваме. Наръсваме със захар, захлупваме и оставяме да престоят 1 нощ. Прецеждаме през марля, подслаждаме с посоченото количество захар, разреждаме с вода, разбъркваме сока и слагаме на силен котлон да заври.
Прибавяме размитото в малко топла вода лимонтузу, варим още 3-4 мин и сваляме от котлона. Повторно прецеждаме сока през гъста марля, наливаме го горещ в сухи и топли бутилки и затваряме много добре. Държим на тъмно и хладно място.
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...