Продукти:
• 3 кг ягоди
• 2 л вода
• 1 ч.ч. лимонена киселина
• захар
Начин на приготвяне:
Посипваме ягодите с 1 кг захар, наливаме водата и ги оставяме да престоят 48 часа. Прецеждаме ягодите през ситна марля. На 1 л сок добавяме 1,2 кг захар. Прибавяме и лимонената киселина и оставяме да престоят 24 часа.
Отстраняваме пяната и наливаме сиропа в бутилки. Съхраняваме го на хладно.
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...