Кулинарни рецепти » Ягодов крюшон

 Ягодов крюшон

Продукти: (за 4-5 чаши)

• 500 г ягоди
• 200 г захар
• 100 мл лимонов сок
• 1 л газирана вода

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме ягодите. Нареждаме ги в специален съд за крюшон, като посипваме със захар всеки слой. Оставяме плодовете в хладилник за 1-2 часа.

Прибавяме лимоновия сок, газираната вода и кубчета лед. Внимателно разбъркваме така, че ягодите да не се смачкат. Разливаме крюшона в широки стъклени чаши.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Начало