Кулинарни рецепти » Ягодов крюшон

 Ягодов крюшон

Продукти: (за 4-5 чаши)

• 500 г ягоди
• 200 г захар
• 100 мл лимонов сок
• 1 л газирана вода

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме ягодите. Нареждаме ги в специален съд за крюшон, като посипваме със захар всеки слой. Оставяме плодовете в хладилник за 1-2 часа.

Прибавяме лимоновия сок, газираната вода и кубчета лед. Внимателно разбъркваме така, че ягодите да не се смачкат. Разливаме крюшона в широки стъклени чаши.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Начало