Кулинарни рецепти » Вишновка

 Вишновка

Продукти:

• 2 кг вишни
• 1 кг захар
• водка /ракия/
• карамфил, канела

Начин на приготвяне:

Изчистваме вишните от костилките и ги насипваме в трилитров буркан. Поръсваме захарта отгоре, добавяме няколко карамфилчета и канела. Завързваме гърлото на буркана с марля и го оставяме на слънце, докато захарта се стопи. Прецеждаме сока и го оставяме в хладилник.

Към вишните добавяме водка или ракия. На 2 л сок наливаме 1 л алкохол. След 15 дни прецеждаме вишните и към този сок прибавяме вишневия, който сме оставили в хладилник.

Наливаме вишновката в бутилки и оставяме да престои – колкото по-дълго, толкова по-приятен вкус придобива напитката.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Начало