Продукти:
• 1 добре узрял пъпеш
• 1-2 л водка
• 500 г захар
Начин на приготвяне:
Обелваме пъпеша и го нарязваме на кубчета. Заливаме с водката, така че изцяло да покрие парчетата. Оставяме да престои 2 седмици при стайна температура. Прецеждаме и подслаждаме със захар на вкус.
Наливаме в бутилки и оставяме на тъмно и хладно място за 2-3 месеца. . След това ликьорът е готов за консумация.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...