Продукти:
• 1,5 кг кайсии
• 1,5 л бяло сухо вино
• 1 л спирт
• 250 г захар
• 100 мл вода
• 1 парченце канела
Начин на приготвяне:
Почистените от костилките кайсии нарязваме на осминки, нареждаме ги в голям буркан и заливаме с половината спирт, разреден с половината вино. Добавяме и канелата.
След месец и половина прецеждаме сока и добавяме към него останалото количество спирт и вино. Филтрираме, за да се махне утайката.
След месец филтрираме отново течността и наливаме в бутилки.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...