Начин на приготвяне:
Избираме добре узрели и здрави плодове от кисели и сладки сортове ябълки. Обелваме ги, отстраняваме семената и ги прекарваме през месомелачка. После ги пресоваме и поръсваме със захар (на 1 л сок – 250 г захар).
Насипваме сместа в подходящи съдове и изчакваме да ферментира. Бурната ферментация трае 7-8 денонощия. Прецеждаме виното и го наливаме в дамаджани, които запушваме с ферментационни тапи.
След 3-4 седмици филтрираме виното и го наливаме в стъклеклени бутилки, които затваряме плътно с коркови тапи. Съхраняваме на хладно място.
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...