Кулинарни рецепти » Ямболски соленки

 Ямболски соленки

Продукти:

• 200 г мас или масло
• 75 г настърган кашкавал
• 10 с.л. брашно
• 2 с.л. мляко
• 1 щипка сол
• черен пипер
• малко мляко за намазване

Начин на приготвяне:

Замесваме тесто, което оставяме да отлежи 30 мин и го разточваме на лист с дебелина 3-5 мм.

Изрязваме соленки с форма по желание, намазваме ги с мляко, подреждаме в намазнена тава и печем в умерена фурна до златисто.

Автор: ВЕСТНИК ЗА ГРАДИНАТА

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Начало