Кулинарни рецепти » Ямболски соленки

 Ямболски соленки

Продукти:

• 200 г мас или масло
• 75 г настърган кашкавал
• 10 с.л. брашно
• 2 с.л. мляко
• 1 щипка сол
• черен пипер
• малко мляко за намазване

Начин на приготвяне:

Замесваме тесто, което оставяме да отлежи 30 мин и го разточваме на лист с дебелина 3-5 мм.

Изрязваме соленки с форма по желание, намазваме ги с мляко, подреждаме в намазнена тава и печем в умерена фурна до златисто.

Автор: ВЕСТНИК ЗА ГРАДИНАТА

Представяме Ви:

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало