Кулинарни рецепти » Баница с листа от цвекло

 Баница с листа от цвекло

Продукти:

• 800 г пшенично брашно
• 150 г царевично брашно
• 4 глави лук
• 2-3 ч.ч. ситно нарязани листа от цвекло
• 200 г зелени джанки
• 1 1/2 ч.ч. вода
• сол

Начин на приготвяне:

От пшеничното брашно, водата и малко сол омесваме средно твърдо тесто. От него разточваме 1 голяма и 4-5 малки кори.

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в малко подсолена вода заедно със цитно нарязаните листа от цвеклото. Щом омекнат, отстраняваме от огъня и оставяме да поизстинат.

Разстиламе голямата кора в малка тавичка, така че краищата й да останат навън. Разпределяме върху нея плънката и джанките и я покриваме с 1 малка кора. Отгоре нареждаме нареждаме останалите малки кори, навити на рула, и покриваме с краищата на голямата кора. Печем баницата в силна фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало