Кулинарни рецепти » Баница с маруля

 Баница с маруля

Продукти:

• 250 г готови кори за баница
• 1 ч.ч. разтопено краве масло /или олио/
• 4-5 външни листа от маруля
• 1 к.ч. ориз
• 1 с.л. олио /за плънката/
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме ориза. Сваряваме го в 1 ч.ч. вода и го отцеждаме. Смесваме го със съвсем ситно нарязаните листа от маруля. Поръсваме 1 с.л. олио и посоляваме на вкус.

В намаслена тавичка нареждаме пласт от готовите кори. Напръскваме го обилно с мазнина и нареждаме отгоре втори пласт кори. Отново напръскваме с мазнина и след това разстиламе част от плънката. Продължаваме да нареждаме корите, като пръскаме с мазнина и разстиламе плънката. Завършваме с пласт от кори и поръсваме обилно с мазнина.

Печем в умерено загрята фурна, докато баницата порозовее отгоре.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Начало