Продукти:
• 1 кг спанак
• 1 к.ч. ориз
• 4 с.л. настърган кашкавал
• 2 яйца
• 4 с.л. галета
• 3 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме изчистения и измит спанак на тънки ивички и го задушаваме в малко подсолена вода, докато омекне.
Отделно сваряваме ориза в 1-2 ч.ч. подсолена вода и го прибавяме към спанака заедно с настъргания кашкавал, 1 разбито яйце и 2 с.л галета. Разбъркваме много добре, опитваме на сол и оформяме от сместа кюфтета.
Потапяме кюфтетата последователно в брашното, второто разбито яйце и останалата галета, след което ги изпържваме от двете страни в сгорещената мазнина.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...