Продукти:
• 2 кг картофи
• 2 ч.ч. брашно
• 500 г овче сирене
• 8 яйца
• 1 ч.ч. разтопено краве масло
• 1/2 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Замесваме меко тесто от брашното, солта, 1 яйце и вода, колкото поеме. Завиваме тестото с кърпа и го оставяме да престои на топло около половин час.
Сваряваме картофите и ги обелваме, докато са още топли, а когато изстинат ги настъргваме на едро ренде. Прибавяме натрошеното сирене и останалите разбити яйца и разбъркваме.
Разточваме тестото на две кори - първата да е по-голяма от размерите на тавата, в която ще се пече клинът, а втората да е колкото тавата.
Намазваме обилно тавата с масло и слагаме в нея голямата кора така, че краищата й да останат извън ръба на тавата. Напръскваме обилно с разтопено масло и разстиламе плънката на равномерен пласт. Отгоре слагаме втората кора. Прегъваме краищата на първата кора навътре и ги увиваме като венец.
Намазваме приготвения клин с разтопеното краве масло и печем в умерена фурна до леко зачервяване.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...