Продукти:
• 2 кг картофи
• 2 ч.ч. брашно
• 500 г овче сирене
• 8 яйца
• 1 ч.ч. разтопено краве масло
• 1/2 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Замесваме меко тесто от брашното, солта, 1 яйце и вода, колкото поеме. Завиваме тестото с кърпа и го оставяме да престои на топло около половин час.
Сваряваме картофите и ги обелваме, докато са още топли, а когато изстинат ги настъргваме на едро ренде. Прибавяме натрошеното сирене и останалите разбити яйца и разбъркваме.
Разточваме тестото на две кори - първата да е по-голяма от размерите на тавата, в която ще се пече клинът, а втората да е колкото тавата.
Намазваме обилно тавата с масло и слагаме в нея голямата кора така, че краищата й да останат извън ръба на тавата. Напръскваме обилно с разтопено масло и разстиламе плънката на равномерен пласт. Отгоре слагаме втората кора. Прегъваме краищата на първата кора навътре и ги увиваме като венец.
Намазваме приготвения клин с разтопеното краве масло и печем в умерена фурна до леко зачервяване.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...