Кулинарни рецепти » Козунак с кисело мляко

 Козунак с кисело мляко

Продукти:

• 1 кг брашно
• 25 г мая
• 4 с.л. кисело мляко
• 4 яйца
• 8 с.л. олио
• 12 с.л. захар
• 1/2 ч.л. сол
• 6 капки оцет
• 1 ванилия
• 250 мл газирана вода

Начин на приготвяне:

Леко затопляме газираната вода и размиваме с нея, с 6 с.л. брашно и щипка захар маята. Оставяме я на топло да шупне. Разбиваме с миксер яйцата, прибавяме киселото мляко, олиото, захарта, солта, ванилията и оцета. Избъркваме добре тази смес, прибавяме маята и брашното на порции. Месим гладко тесто. Намазваме го с олио и го оставяме на топло да втасва.

Разделяме тестото на 6 топки, от които оформяме рула. Правим от тях две по-рехави плетеници и ги оставяме на топло пак да втасват. Подреждаме плетениците в намаслена тава на разстояние една от друга, отгоре ги намазваме с разбито яйце, наръсваме ги с кристална захар и ги слагаме във фурната, без да сме я затопляли предварително. Печем отначало на 300°C, след 20 мин намаляваме на умерена температура и допичаме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Начало