Продукти:
• 1 доза втасало козунчено тесто
• 1 пакетче сирене “Крема” или прясна, несолена извара
• 1/2 ч.ч. бита сметана
• 1/2 ч.ч. кокосови стърготини
• 3-4 с.л. пудра захар
• 2 пликчета ментови желе бонбони
• 5 бучки захар
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
От тестото разточваме кора върху наръсена с нишесте повърхност, която режем на парченца. Във всяко слагаме по малко от пълнежа, приготвен от сиренето, размесено с ароматизираната сметана, 2/3 от кокоса и захарта. В средата на всяко парченце слагаме ментов бонбон и завиваме внимателно.
В намаслена с кокосова мазнина тава редим соленките, отгоре ги намазваме с битото яйце, наръсваме с кокосови стърготини, счуканите на едро бучки захар и изпичаме в умерена фурна.
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...