Продукти:
• 1 тиква
• 1-2 ч.ч. ориз
• 1 ч.ч. захар
• 2-3 ч.ч. прясно мляко
Начин на приготвяне:
Обелваме тиквата, почистваме я от семената и я нарязваме на тънки филийки.
Покриваме дъното на тавичка с филийки от тиквата и поръсваме отгоре със суров ориз и захар. Отново нареждаме тиква и отново поръсваме ориз и захар. Продължаваме така, докато свършат продуктите. Най-отгоре покриваме с филийки от тиквата.
Заливаме с прясно мляко, така че млякото да покрие тиквата с около 1 см слой. Печем в умерено загрята фурна.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...