Продукти:
• 500 г кестени
• 100 г краве масло
• 250 г шоколад
• 2-3 с.л. прясно мляко
• 250 г сметана
• 3-4 с.л. захар
Начин на приготвяне:
Варим кестените в малко вода, докато омекнат. После ги обелваме и пасираме. Внимателно съединяваме полученото пюре с разбитото на пяна масло.
Разтопяваме шоколада на водна баня заедно с млякото, заливаме кестените, разбъркваме и от сместа оформяме купчинка в широка чиния за сервиране. Намазваме купчинката обилно със сметаната, която сме разбили със захарта.
Държим десерта най-малко 2 часа в хладилник, преди да поднесем.
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...