Кулинарни рецепти » Бисквити с мед

 Бисквити с мед

Продукти:

• 700-800 г брашно
• 500 г мед
• 500 г пудра захар
• 1 ч.ч. нарязани бадемови ядки
• 1 ч.л. канела
• 4 зърна карамфил
• ситно настъргана лимонова кора
• 3 с.л. коняк
• 1 ч.л. амонячна сода

За глазурата:

• 1 белтък
• 1 ч.ч. кристална захар
• сокът от половин лимон

Начин на приготвяне:

На умерен огън загряваме меда и го смесваме със захарта. Отстраняваме от огъня, изчакваме сместа да поизстине и прибавяме нарязаните бадеми, канелата, счукания карамфил, настърганата лимонова кора, коняка и амонячната сода. Постепенно сипваме брашното, като интензивно месим. Замесваме твърдо тесто и го разточваме на кора с дебелина около 5 мм.

Слагаме кората в намаслена тавичка и я изпичаме в умерено загрята фурна. Приготвяме глазура от разбития белтък, към който последователно прибавяме захарта и лимоновия сок и разбиваме сместа, докато се сгъсти. Изваждаме готовата кора от фурната и докато е още топла я намазваме с приготвената глазура.

Изрязваме от кората бисквити с правоъгълна или квадратна форма и ги оставяме да стоят при стайна температура, докато изсъхне глазурата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Начало