Кулинарни рецепти » Печена риба с брюкселско зеле

 Печена риба с брюкселско зеле

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г филе от бяла риба
• 250 г брюкселско зеле
• 125 мл зеленчуков бульон
• 150 г листа от бяло зеле
• 1 глава лук
• 3 с.л. маргарин
• 3 белтъка
• 100 мл прясно мляко
• настъргано индийско орехче
• кимион, шафран
• сол, черен пипер, магданоз

Начин на приготвяне:

Бланшираме брюкселското зеле 2-3 мин във вряща подсолена вода и го отцеждаме.. Възвираме зеленчуковия бульон и бланшираме зелето още 10 мин. Нарязваме го на четвъртинки. Бялото зеле нарязваме на ивици и също го бланшираме в кипяща и подсолена вода.

Сгорещяваме маргарина и задушаваме 3-4 мин нарязания на ситно лук, прибавяме нарязаното на ивички филе, пържим и него 3-4 мин и накрая прибавяме двата вида зеле. Задушаваме още малко и наръсваме с кимиона, индийското орехче, сол и черен пипер.

Прехвърляме сместа в намаслена тавичка. Поръсваме с магданоза. Разбиваме млякото с белтъците, подправяме със шафрана и заливаме ястието. Захлупваме и печем на водна баня 40 мин на 180°С.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Начало