Кулинарни рецепти » Пълнени пиперки с хек

 Пълнени пиперки с хек

Продукти: (за 10 порции)

• 2 кг хек
• 500 г червени пиперки
• 500 г сланина
• 3 глави лук
• 1 връзка копър
• 100 г сметана
• 200 г кашкавал
• 5 яйца
• 3 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• 20 г сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме рибата и заедно със сланината я прекарваме през месомелачка.

Задушаваме ситно нарязаните лук и копър и в сгорещеното масло. Смесваме ги рибата и сланината, прибавяме половината яйца и разбъркваме.

Разрязваме пиперките по дължина на две половинки и ги запичаме леко с малко мазнина във фурната, след което ги напълваме с рибната смес. Размесваме с настъргания кашкавал останалите разбити яйца и с тях заливаме напълнените пиперки.

Размиваме препеченото брашно с малко вода и го смесваме със сметаната.

Сваряваме остатъците от рибата костите и главата в подсолена вода. Прецеждаме бульона в него изсипваме брашното със сметаната и варим, докато сосът се сгъсти. Към него прибавяме останалото разтопено масло.

Изсипваме сметановия сос в тавичката. Подреждаме върху него напълнените пиперки. Запичаме ястието около 15-20 минути в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Начало